Добавить статью Про захист права на родове помістя (відкрите звернення)

Дата материала: 08 января 2015

 

 
ВіДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
    
Голові Верховної ради України
Гройсману Володимиру Борисовичу 
                01008 м. Київ-8, вул.М.Грушевського,5 
     народному депутату України  
                                                                                                                            Яніцькому Василю Петровичу
Копії : Редакційній колегії газети « Быть добру»,  « Родовое поместье»
Соціальні мережі
 
 Від громадянина України Кулая Володимира Васильовича 
 
 
Про захист права на родове помістя
 
       Шановний Володимир Борисович!
       Звертався марно я до вищих посадових осіб України тепер, з надією один з перших, звертаюся до Вас.
       Прошу Вас терміново зупинити будівництво лінії електропередач потужністю 750 кВ «Рівненська АЕС- Київ» черезмоє родове помістя біля лісу в селі Сошники, Володимирецького району, Рівненської області.
      Самовільне вторгнення на мою земельну ділянку-пай, де закладене мною на протязі 8 років родове помістя з живих дерев, кущів розцінюю кощунством, що приведе до небажаних негативних наслідків.   Згоди-угоди на проведення потужної ЛЕП  напругою 750 кВ «Кузнецовськ-Київ» через центр-серце мого родового помістя я не підписував. Це була б зрада самого себе і БОГА.
Повідомляю Вам про те, що на своїй ділянці землі (паю), з правої західної сторони в напрямку с.Сошники я з 2007 року створив Родове помістя ( від слова родина, Батьківщина). По периметру  100х130 м в три яруси через кожних два метри висаджені багаторічні дерева, а між ними щоб нічого не проходило посаджені різних видів кущі і як наслідок маю живі, вічні стіни живого  дому. З північної сторони в середині висаджені з дерев бесідки, літня спальня, майстерня, гостинна. З живих букв-дерев висаджені прямокутної форми слова: «Володя творить з БОГОМ 2010», «Володя і Галя родив Яна, Андрія».   Поряд висаджені родові дерева в ім'я покійних дідів Тадея, Арсенія; прадідів -Тиміша, Йосипа, Панаса, Карпа; бабусь - Оксани, Вєри; прабабусь - Наташі, Марії, Додосі, Домни... Наприклад: тополь з дубом для Тадея, осокора для Оксани і так для всіх покійних до Адама і Єви. Ця родова алея-коло висаджена також по кругу живими буквами і слова там такі: «Родове помістя Володимира Кулая ». З живих дерев-насосів, які піднімають воду на поверхню (іва, вільха, осика) висаджені два кола, де через 9 років появляться джерельця. Поляна для грядок 50х40 м висаджена по периметру з дерев, тому, що найкращий перегній - листя. Живі букви з дерев: А-акація, О-осина, Д - дуб, Я-ялина, Б-береза ... Ось так я займався і займаюся творчою, культурною,інтелектуальною, високодуховною діяльністю, писав з живих букв історію, малював живу картину на власній Землі, у своїй Батьківщині, на своєму гектарі землі. Заклав з фруктових дерев садочки, викопав ставочок – меліоративну систему. Планую поставити колоди для бджіл, викопати колодязь, збудувати чистоекологічну хатину з саману і жити в Раю і на Землі, як Бог того для нас хотів, і передати цей живий, культурний, історичний, мальовничий простір, Простір Любові, в спадщину і на віки.
У 2010 році в  час зібрання пайовиків для зустрічі з представниками «Укренерго» в клубі с. Полиці я повідомляв привселюдно про те, що на моєму паю створене мною родове помістя з живих дерев, кущів. Мене запевнили, що лінія буде будуватисязлівої (східної) сторони  вже діючої однієї ЛЕП, що проходить серединою мого  паю і понад лісом в напрямку Києва.
     При повторній зустрічі з представниками західної енергетичної системи та з громадянином Індії яка відбулася 9 липня 2013 року пообіцяли, що зі мною відбудеться зустріч з головним архітектором, але зустрічі так і не відбулося.
Повідомляю Вас про те, що перед моїм родовим помістям роблять поворот лінії вправо прямісінько на моє родове помістя, а далі знову через три опори за моїм родовим помістям  різкий, під прямим кутом, поворот вліво в напрямку Києва. Складається враження, що напрямок руху ЛЕП змінюють перед моїм родовим помістям невипадково, а навмисне тому, що була можливість зекономити опори, які коштують гроші і зберегти паростки родового помістя в Україні, що є зразком, еталоном нового прекрасного майбутнього.
     Часи міняються на краще і настав час людям знати деякі істини, наприклад:
      Що таке гектар землі? Хто такі Ангели-охоронці? Призначення людини на Землі?
      Про Ангелів-хранителів Ви чули? Ті Ангели-хранителі, далекі і близькі рідні мої покійні. Вони в помісті цьому. Енергії їх душ, в кожну мить, мені охороною будуть. На мою землю родову ніхто з агресією зайти не зможе. Енергія є страху в кожної людини. Ця енергія в агресорі і пробудиться. Хвороб багато в агресорі народиться. Хвороб,що від стресів виникають. Вонийого в подальшому і знищать. Ніхто не захоче заходити і руйнувати, а також організовувати це кощунство, коли буде знати, що покарання неминуче. Інтуїтивно це знає кожен. ( 4 кн.«Сотворение» В.Мегре)
     Що таке гектар землі?
Це я беру якусь ділянку землі і роблю на ній те, що хотів зробити БОГ. Я показую рівень своєї духовності на цій живій землі. Я творю, я творю разом з Богом, з його думками, тому, що кожна травинка, дерево, комаха - його думки. І ось я їх розміщую на своєму гектарі землі. Тоді що таке гектар землі? Я вважаю, це вища точка,делюдина може показати дійсно власну духовність. Вона напише свою велику картину, живу картину на власній ділянці землі. А потім сусід, тисячі, міліони сімей зроблять це і тоді  Земля може перетворитися в те благодатне місце де можуть жити достойно сини і дочки Бога. Ось що таке гектар землі.
 Родові поселення із родових помість існують в Білорусії, а в Казахстані організовує одне з родових поселень дочка президента – Алія Назарбаєва.
   В Росії 26 жовтня 2013 року проводився триденний 3-й Міжнародний фестиваль «Звєнящие кедры России» (див. сайті) в м. Москва на стадіоні ЦСК, де були представники 210 поселень з родових помість. В 2014 році – проводився в Бєлгородській області. В трьох областях Росії (Белгородська, Брянська, Краснодарському краї) депутатами прийняті регіональні закони «Про родові помістя». Поселенці Росії написали проект закону» Про родові помістя» і передали депутатам Госдуми для його прийняття. З 1.03.20015 р вступає в силу новий Земельний кодекс, в якому передбачено виділення безкоштовно всім бажаючим 1 га землі для створення родових помість. Зареєстрована в Мінюсті у вересні 2013 року«Рідна партія» для захисту і надання всім бажаючим сім’ям по 1 га землі для створення поселень із родових помість.
 В Україні в більшості областей існують родові помістя і поселення. Тільки в Макарівському районі Київської області я знаю 2 поселення з родових помість - с. Юрівка, с. Мотижин. Щорічно проводяться поселенцями на базі родових поселень фестивалі. Міжнародний фестиваль творців родових помість«Простір любові» проводився біля Одеси з 1по 10 серпня 2014 року. Майбутнє і вихід з глухого куту за родовими поселеннями.
І на кінець люди повинні знати своє призначення на землі. А воно ось в чому?
      Кожна людина повинна створити навколо себе, на своєму гектарі землі,свій маленький простір любові, свою Батьківщину з дерев, кущів, трав, квітів і подарувати своїм дітям, і коли зрозуміє це і створить кожний тоді вся Земля стане світлою точкою любові у Всесвіті, так хотів Бог і в цьому призначення людини.
На території нашого регіону я перший почав творити родове помістя: з живих букв писати слова, картину малювати, створювати оазис Раю на Землі, а не у небі.
Враховуючи вищевикладене, прошу Вас терміново прийняти заходи по недопущенню будівництва потужної  лінії електропередач через центр-серце мого родового помістя. Іншого не дано. Я навіть до кінця не можу усвідомити значимість створеного мною. А воно значно більше і важливіше чим ми сьогодні уявляємо для нашого майбутнього. Це філософія життя вічного, а не смерті яку нам нав'язали.
     В майбутньому недалекому всі люди будуть жити в родових помістях і тоді не зрозуміють, і не простять наміру знищення першого родового помістя в регіоні.
     Програма родових помість або Едемського саду задумана з самого початку творіння Богом, але про неї ми забули, і як наслідок живемо в муках, стражданнях, хворіємо, воюємо, рано помираємо.
     Мною усвідомлена і запущена в реалізацію програма Бога з 2007 року і нищити її через ЛЕП це рівнозначно повстати проти Бога, стати противником його, агресором. Про наслідки сказано вище.
   Світлі сили це світлі думки (створення родового помістя). Темні сили - темні думки (знищення його через ЛЕП). А між ними має бути баланс: зупинити ЛЕП, або перенесення до лісу, в напрямку Києва. І тоді тільки будуть врівноважені світлі думки з темними і наступить гармонія, а всі учасники цього процесу отримають в нагороду радість і любов. Ось такі закони Бога.
Шановний Володимир Борисович! Ви як голова вищого законодавчого органу України більше всіх зацікавлені в процвітанні нашої країни і хотіли б отримати визнання народу і залишити пам’ять про період свого правління, як про самий світлий, де були закладені основи процвітання Держави і народу. Так і кожна Українська сім’я хоче влаштувати своє життя, побут гідні людського існування.Треба діяти сьогодні. Надіюсь на Ваше розуміння, гармонію і прийняття дієвих рішень по збереженню паростків нового світлого образу життя, задуманого Богом, і увійдете Ви в добру пам’ять і вічність при житті.
П.С.     Уявіть собі ранок. Проснулися на світанку і виходите з дому в сад свого родового помістя, в якому ростуть більше 300 видів потрібних Вам рослин.
      У вас виробляється звичка кожний ранок обходити своє володіння.
      Ви йдете по стежці і Ваші очі радує живий килим травинок, дерев і квітів. Обов’язково радує, дарує Вам позитивні емоції. Ніщо не може дати більшого емоційного заряду, більшої енергії, чим рідний живий простір.
     Ви йдете вранці по своєму родовому помістю  і кожна травинка радується Вам, реагує на Вас. Не руйнується, а росте Ваш сад з кожною хвилиною життя благодатного. Розумієте Ви, що задана Вами програма – підібрані і висаджені Вашою рукою дерева, кущі – будуть не руйнуватися, а жити у віках, поки Ви не задумаєте іншого.
    Ви йдете вранці по своєму родовому помістю, дихаєте його повітрям і з кожним вдохом входять невидимі частинки – пильця з квіток. Не тільки плоть людську кормить повітря родового помістя. Воно кормить дух ефірами і прискорює думку.
     Ви йдете вранці і з’їдаєте три ягодки смородини, потом нагнулися і понюхали квітку, ви йшли, зірвали, сміялися, думали про щось своє і в той час наїдалися плодами, не думаючи про них.
     Ви харчувалися як дихали.       Ось   що таке гектар Землі.
 А надихають мене діяти і творити книги В. Мегре із серії « Звенящие кедры России», тираж більше 10 млн. екземплярів і переведені на 20 мов світу.
В книгах тайожниця Анастасія створила образ, прекрасний проект розвитку не тільки України, а всього людства на Землі (4 кн. «Сотворение»). Її ідеї надихають людей до дій, до творчості. Вона відкрила всю правдиву історію минулого від Адама і Єви, викрила тих хто і яким чином привів людство до катастрофи (кн.6,7 «Родовая книга», «Энергия жизни») і показала шлях виходу всього людства до життя в достатку,  радості,  любові, як Бог того хотів.
Шановний Володимир Борисович! Напевно,саме нашому поколінню дуже повезло. Нам надається реальна можливість почати будівництво благополучної, квітучої держави, міцно захищеної від зовнішнього агресора, внутрішніх конфліктів, злочинності. Держави, в якій будуть жити в достатку щасливі сім’ї. Наше покоління не тільки може почати будівництво прекрасної держави, але й самі жити в ній, якщо буде добра воля у влади і на законодавчому рівні виділять кожній бажаючій сім’їодин гектар землі для створення на ньому родового помістя. Достатньо проста дія викличе порив більшості людей до творіння.Земля повинна виділятися безкоштовно, в пожиттєве користування, з правом передачі в спадщину. Продукція, вирощена в родовому помісті, не повинна обкладатися податками.
Погодьтеся, ненормальна, нелогічна зараз склалася ситуація:  в кожного українця ніби і є Батьківщина, а де особисто його клаптик цієї Батьківщини, ніхто показати не може. Якщо кожна сім’я отримає її і перетворить в квітучий райський куточок, то і велика Батьківщина стане прекрасною.
     Сьогоднішні плани розвитку країни не надихають людей до творіння, тому, що незрозуміло куди, до якого майбутнього вони приведуть. Якщо розумно подумати, то для чого нам витрачати зусилля на те, щоб в кінці кінців побудувати державу,  де  будуть процвітати наркоманія, проституція, бандитизм? А це все присутнє на Заході. Раніше ми вважали, що в так званих високорозвинених країнах багато продуктів харчування, але тепер висвітлюється, що цей вал продуктів досягнутий за рахунок застосування різних хімічних добавок в грунт, а також за рахунок генної інженерії. Думаю, що такий шлях мало кого буде радувати. Ми змирилися з тим, що появляються все нові і нові хвороби, з тим, що воду можна пити тільки з пляшок куплених в магазині, з тим, що населення України зменшується щорічно, з тим, що рекламуються імпортні товари і західний образ життя. Ми в  більшості хочемо бути схожими на них. Мені не раз приходилося чути від людей які проживають в тих країнах про їх надії. Надії на те, що Україна знаходиться в пошуку і обов’язково повинна знайти власний шлях розвитку, показати всьому світові щасливий образ життя. А шукати його фактично і не треба. Про щасливий образ життя, життя в достатку, радості і любові не тільки говориться, а вказаний шлях до нього в книгах серії «Звенящие кедры России» В. Мегре. Нам всього лиш потрібно прийняти цей образ дарований нам, зробити всенародним, національним і поведе він вже сьогодні народ України в прекрасне майбутнєде всіх об’єднає, і будемо жити в самодостатній, єдиній,могутній країні. Ідеї, філософія, інформованість сибірської відшельниці, мова якою вона спілкується, пробуджують душі людські.
 Особисто я абсолютно переконаний усвітлому майбутньому нашої країни. Питання лише в тому чи прискорювати його будуть сьогодні чи гальмувати.
Я від душі бажаю вам,  Володимир Борисович і всім нам бути творцями світлого майбутнього.
Вважаю, що розпорядження голови Володимирецької районної державної адміністраціївід 20.06.2014 року про викуп або примусове відчуження мого родового помістя на моїй ділянці землі для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування повітряної лінії електропередач напругою 750 кВ Рівненська АЕС – Київська є антиконституційним, антинародним, незаконним.
      Право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою посвідчене державним актом серія ЯБ № 332610 від 27.12.2005 року (ст. 126 ЗКУ).
     Право власності на земельну ділянку поширюється в її межах на поверхневий (грунтовий)   шар, а також на водні об’єкти, ліси і багаторічні насадження, які на ній знаходяться (ст.79ч.2 ЗКУ) і розповсюджується на простір, що знаходиться над та під поверхнею ділянки на висоту і на глибину, необхідні для зведення житлових, виробничих та інших будівель і споруд ( ст.79ч.3 ЗКУ).
    Відповідно до закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності» (далі Закон) дія цього Закону поширюється (ст.1) на суспільні відносини, пов’язані з викупом земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, для забезпечення суспільних потреб чи пов’язані з примусовим відчуженням зазначених об’єктів нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності, якщо такі потреби не можуть бути забезпечені шляхом використання земель державної чи комунальної власності. ( Землі державної власності знаходяться  в напрямку Києва, із східної сторони,  по лівий бік вже діючої однієї ЛЕП, що проходить серединою мого земельного паю).
     Фізичні або юридичні особи не можуть бути протиправно позбавлені права приватної власності на земельні ділянки,інші об’єкти нерухомого майна, що на них розміщені (ст.4ч.1 Закону).
      Викуп земельних ділянок для суспільних потреб, примусове відчуження земельних ділянок з мотивів суспільної необхідності здійснюється як виняток з дотриманням вимог екологічної безпеки, із забезпеченням подальшого раціонального використання земельних ділянок, у разі якщо об’єкти, визначені у статтях 8 і 9 цього Закону, можна розмістити виключно на земельних ділянках, що відчужуються, або якщо розміщення таких об’єктів на інших земельних ділянках безпосередньо завдасть значних матеріальних збитків або спричинить негативні екологічні наслідки відповідній територіальній громаді, суспільству або державі в цілому (ст.4 ч.4 Закону). Наприклад: з лівої сторони моєї земельної ділянки розміщена АЕС, а з правої сторони - сховище по зберіганню ядерних відходів, які не можливо зупинити та перемістити в інше місце без значних матеріальних збитків, і можуть спричинити негативні екологічні наслідки суспільству, державі.
     Підстав, що допускають можливість примусового відчуження з мотивів суспільної необхідності я не вбачаю, а тому відповідно до ст. 151ч.1 ЗКУ юридичні особи, зацікавлені у вилученні ( викупі ) земельної ділянки, зобов’язані були до початку проектування погодити із власником землі (мною) місце розташування об’єкта…
    Наявність Закону «Про особисте селянське господарство» від 15.05.2003 року на всі 100% відповідає і перегукується з проектом Закону « Про Родові помістя» ( можна висаджувати багаторічні дерева – сад, ліс, будувати дім, утримувати бджолосім’ї…, що передбачається ст. 6 цього Закону).
Цей створений мною на власній Землі живий простір, моя Батьківщина надасть мені, моїй сім’ї, потомкам можливість і гарантії дійсно реалізувати конституційні права, свободи, а саме вільно, всестороннє розвиватися, бути свободними людьми, мати достатній життєвий рівень, що включає чистоекологічне достатнє харчування вирощене своїми руками, одяг, житло, жити гідно в гармонії з собою, з природою в безпечному для життя і здоров’я довкіллі, а головне, найважливіші суспільні потреби - достаток, радість, любов повернуться в сім’ї. Ось, що таке Родове помістя.
      Відповідно до Конституції України - основного Закону України. Від імені Українського народу – громадян України всіх національностей (Преамбула). Людина (ст.3 КУ), її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
     Права і свободи людини і їх гарантії визначають зміст і напрямок діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Затвердження і забезпечення прав і свобод людини являється головним обов’язком держави.
    В Конституції України (вищому законодавчому акті) записано (ст.5), що народ є джерелом влади, власниками власності держави, територіальних громад (землі, ресурсів). Всі інші документи, що підтверджують право власності, власника, по юридичній силі нижчі Конституції.
     Якщо кожна людина буде вести себе (діяти), що він і є влада, власник (господар), а до органів влади відноситися як до органів народу, які ними створюються, щоб виконувати його волю (народу) і вміло управляти його майном для примноження загальнонародного багатства, тобто почне сам Конституцію в житті застосовувати, тоді і почнеться порядок наводитися в державі.
    Саму Конституцію можна з собою носити, як паспорт, яка являється правовстановлюючим документом, підтверджуючим, що кожний громадянин України, як представник Українського народу, відповідної територіальної громади, являється джерелом влади, власником власності держави, відповідної територіальної громади (землі, ресурсів), а органи влади – виконавці волі народу і управлінці власності власника.
     Правовий порядок в Україні здійснюється на принципах (ст.19 КУ), відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. (Кожний може робити все, що не заборонено законом – підзаконні акти до закону не відносяться).
    Органи державної влади і органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти тільки на підставі, в межах повноважень і в спосіб передбачений Конституцією і законами України. (Органам заборонено все, що не дозволено законом).
   Конституція України (ст.8 КУ) має найвищу юридичну силу, закони і інші нормативно-правові акти застосовуються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України являються нормами прямої дії. Звернення в суд для захисту Конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.
    Вважаю, що  вищевказаним розпорядженням порушуються слідуючі норми Конституції України.
 Відповідно до ст.13 КУ земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси в межах території України, є об’єктами права власності Українського народу. Від імені українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах визначених Конституцією. ( Ніде в Конституції України не передбачені повноваження органів по розпорядженню власністю народу, а передбачено тільки її управління, а також охорона землі).
      Статті 5, 13, 140-143 КУ закріплюють народ, жителів джерелом влади і власником ( гарантії захисту на рівні Конституції України – вище тільки Бог). Плюс цілий розділ по правам, свободам людини і громадянина.
    Всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах, права і свободи є невідчужуваними і непорушними (ст.21 КУ).
    Кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості (ст.23 КУ).
    Кожен має право на повагу до його гідності (ст. 28 КУ).
    Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканість ( ст.29 КУ).
    Кожному гарантується недоторканість житла (ст. 30 КУ).
    Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте сімейне життя (ст.32КУ).
    Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання (ст.33 КУ).
     Кожен має право володіти, користуватися, розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності (ст.41 КУ).
     Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло (ст.48 КУ).
     Кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля (ст.50 КУ).
     Громадянам гарантується свобода літературної, художньої, наукової і технічної творчості, захист інтелектуальної власності, їхніх авторських прав, моральних і матеріальних інтересів, що виникають у зв’язку з різними видами інтелектуальної діяльності (ст.54 КУ).
     Кожен зобов’язаний не заподіювати шкоди природі, культурній спадщині (ст. 66 КУ).
     Кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей (ст.68 КУ).
 Вважаю, що розпорядження голови Володимирецької районної державної адміністрації від 20.06.2014 року щодо фактичного знищення мого Родового помістя на моїй земельній ділянці є кощунством і є антиконституційним, антинародним, незаконним.
     Виходячи з вищевикладеного, керуючись Конституцією України та іншими законодавчими актами України, честю, совістю, гідністю, словами Бога « Про призначення людини на Землі» і не бути зрадником своєї рідної, створеної роками і своїми руками, живої Батьківщини, прошу Вас, вищий, народний,законодавчий орган України прийняти всі можливі комплексні заходи щодо збереження паростків раю на Землі – родового помістя.Ідея про створення власного Родового помістя зародилася з 2000 року ( з дня виходу в світ книги В. Мегре «Сотворение») і для його матеріалізації вклав розум, дух і душу. Якщо цього не трапиться - не народна ця влада, тимчасова.
     А   на   Землі   бути добру.
Родовому помістю Володимира Кулая бути і на його основі бути родовим помістям України!
                                     Отець мій, існуючий повсюди,
                                     Я син Твій, для радості  Тобі.
                                     Твою собою славу примножу
                                     Майбутні віки всі будуть жити в  Твоїй мрії,
І буде так! Я так хочу! Я син Твій,
 Отець мій, існуючий повсюди.
       Контроль за діяльністю або бездіяльність влади покладається на народ України.
      З повагою до Вас ветеран Державної кримінально-виконавчої служби України (УРВ №1154 від 21.04.2010 року), майор у відставці Кулай Володимир Васильович
     34375 с. Іванчі, б.7 кв.3, вул. Лісова, Володимирецький район, Рівненська область          
 
29.11.2014 року                                                                                           В.В. Кулай
Материал из родового поместья
Дата материала: 08 января 2015
Разместил(а): Вячеслав Богданов, 08 января 2015, 20:30

Подпишись на нашу рассылку